Tízéves a Harmadik figyelmeztetés színészzenekar, jubileumi koncertjüket a Magyar Színházban tartották. Miért járj ilyen együttesek koncertjére? Mert teljesen más világ. Olyat láthatsz, hallhatsz, amit semmilyen más koncerten nem. És miért éppen a Harmadik figyelmeztetés koncertjeire? …

… mert László Zsolt basszusgitározik!  Az egyik legnagyobb, legsokoldalúbb színész, aki koptatta a magyar színpadokat, aki máskor a legnagyobb szerepekben rivaldafényben áll, itt szerényen, alázatosan a háttérben hatalmas koncentrációval, mégis élvezettel tolja a basszust. Az embernek, aki Platonovként gyomrost ütött az alakításával a Radnótiban, egészen más arcát láthatod.

… mert Wágner-Puskás Péter zongorázik, vokálozik és vezényli a zenekart. A haja szálában is zene van, csodálatosan játszik, és az „effekt pipájával”, aminek biztos van rendes neve is, nagyon különleges hangulatot ad a daloknak.

… mert Pethő Gergely dobol, parádésan, pontosan. És tíz éve nézheti Gémes Antos tomporát.

… mert Fillár István gitározik. Minden műfajban virtuózan, a szólói lehengerlőek. És amíg összeszedi magát, a többiek eljátszhatják Az epizodista balladáját.

… mert Cserna Antal nemcsak a ritmus gitárt adja, de énekel, és megismételhetetlen humorával teszi egyedivé a koncerteket.

… mert Gémes Antos énekel. Nem frontember, hanem frontférfi. Az egész testével énekel, száz hangszínnel, legalább ennyi stílusban. Nemcsak kiváló hangja van, de jól is bánik vele.

… mert ötletesek és igényesek a feldolgozások.

… mert Cseh Tamástól, Kovács Katin és Tunyogi Orsin keresztül, Jimmyn át Máté Péterig a legjobb dalokat játsszák. Karcolós metálba oltják az Aranyesőt, lánctalpas rock himnusszá alakítják a Nica se perimenot, mert frappáns medlyket, zenei egyvelegeket alkotnak: összehozzák a Boldogság gyere haza és a Ha legközelebb látlak dalokat, a Jött egy felhőt és az Elfelejtett szót, A szívemet adom eléd közepébe belefér náluk a Fényév távolság, Kusturica filmbe illő cigányzenévé hangszerelik a Neoton 220 felettjét. És mivel színészzenekar, elhangzik egy-két színházi dal is: Én vagyok Don Quijote és a Szállj fel szabad madár is.

… mert néha, ahogy a jubileumi koncerten, beáll Pavletits Béla és elnyomja a Zöld, bíbor, feketét.

… mert megszervezték a Színészzenekarok Fesztiválját, ahol a legjobb, színészekből álló együttesek léptek fel az ország számos pontjáról. A sok jó zenekar között megismertem a Mézinget, Sándor Dávid brutális gitárszólóit, és bebizonyosodott, hogy a Madách kórusában játszó Czuczor Dávid fantasztikus énekes.

… mert szeretik egymást, és ez minden hangjukban ott van.

… mert kiváló zenészek és nagyszerű színészek, amelynek egyvelege a legszórakoztatóbb koncertet eredményezi.

… mert szabadok és az első dal felénél már te is szabadnak érzed magad, tök mindegy, mi történt aznap, mi nyomja a szíved. Nevetsz, tombolsz, mert a lendületük magával ragad.

… mert élvezik és te is élvezni fogod. Együtt élvezni, ez a színház és ez a Harmadik figyelmeztetés.

… mert hatalmas buli, és ha még nem voltál az elmúlt tíz évben, akkor ne kérdezősködj, hanem pótold a lemaradást. Úgyis azt fogod kérdezni: miért nem jártam az elmúlt tíz évben Harmadik figyelmeztetés koncertre?!?!?!

Újabb tízet kívánok!